Кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски обяви начало на

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски обяви начало на
Коментари Харесай

Кандидатът за премиер на ГЕРБ: Променяме тона, разчитаме на отдалечени от партиите експерти

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски обяви начало на " напълно различен метод " за диалози за сформиране на държавно управление. В първото си изявление след приемане на мандата от президента Радев през днешния ден той зададе посока за кабинет от специалисти, които са отдалечени от партийните структури, само че не назова имена. 

" Страхувам се, че сега България е на един кръстопът на доста рецесии - на обществена, на икономическа, на енергийна, има доста сериозен мигрантски напън. Една от водещите аргументи за всичко това е политическата рецесия. Знаете какъв брой избори имаше. Това нещо би трябвало да спре по някакъв метод. Надявам се, че изборът за мен, като персона, която е консенсусна, професионална, еднообразно отдалечена от всички партии, имаща добър разговор с всички партии, ще даде опция за един нов звук в политиката , тъй като политическото говорене видяхме, че не води до нищо, чисто политическите пристрастености също ", сподели проф. Габровски и добави: " Със сигурност ще разчитаме повече на професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в другите области " .

На въпрос дали се е спрял на съответни имена, той отговори: " Не, няма определени още хора ".

" Ще търсим разговор с безусловно всички. Идеята е цялостна смяна на политическия звук . Да се премине от едно кресчендо и от една забележима за всички неефективна борба към един разговор, към търсене на общи допирни точки и търсене на някакъв метод България да преодолее по допустимо по-лек метод този тежък интервал.  Вратите ще бъдат отворени към всички , с всички ще приказваме и ще се търси професионализъм и експертност ", акцентира проф. Габровски.

Зам.-директорът по здравната активност в " Пирогов " и началник на Клиниката по неврохирургия наблегна няколко пъти на потребността от смяна на политическия звук и излизането от спиралата на предварителните избори: 

" Започваме диалозите от през днешния ден , няма да губим никакво време. Ситуацията е тежка. Опитваме се по този метод да се даде един сигнал за смяна на тона . Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че в случай че България влезе в нови предварителни избори през март, а след това през юни, ще загубим извънредно значими неща - ще изгубим време, което България няма, ще изгубим пари, които сме изкарвали с големи старания, всеки един от нас поотделно, и ще изгубим престиж - престиж, който е трупан в годините и който също ни е доста скъп.

Кандидатът на ГЕРБ заяви, че и различен път е получавал политически предложение, само че всякога до момента ги е отказвал.

" Искрено се надявам, по тази причина и го одобрих, уповавам се, че всички до момента са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен, което се надявам да ми помогне в диалозите с другите политически сили, може да се каже, че съм привикнал да работя в екип, и то в едни тежки условия, просто такава е специалността ми, и въпреки всичко - опцията ми и желанието ми да нося отговорност също са потвърдени във времето, уповавам се всичко това да бъде от изгода ", сподели още проф. Николай Габровски.

В края на първия си коментар като кандидат-премиер той още веднъж акцентира: " Опитваме се да променим тона, започваме диалози по напълно различен метод, ще се опитаме този възел на българската политика, който имаме сега, не да го разсичаме, а да го разплетем . Надявам се да стане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР